PROFIL PLESNEGA UČITELJA

MATEJA HOČEVAR PROKOFJEV

Osebni opis

Dolgoletno plesno kariero jazz baleta in nekaj let latinskoameriških plesov je opustila pri svojih dvajsetih letih in se intenzivno posvetila poučevanju plesa. Dolga leta se je posvečala vsem starostnim skupinam; od najmlajših, mladoletnih, do odraslih. S plesom je navdušila tudi svoja, sedaj že odrasla sinova, ki poleg udeležb na tekmovanjih hip hopa in freestyla, v zadnjih nekaj letih svoj čas posvečata predvsem nastopom v plesno-gledaliških predstavah in svoje plesno znanje predajata naslednjim generacijam. 

Mateja se, poleg dolgoletnih pedagoških izkušenj na področju družabnega plesa, že skoraj tri desetletja posveča vodenju zaključnih plesov osnovnih šol ter maturantskih plesov. Najbolje se je vedno znašla v družbi mladoletnih, tako valetantov kot maturantov, zato je poučevanje teh starostnih skupin v Plesni šoli Urška kmalu postala njena strast in prioriteta.

Vsako leto se v mesecu maju pod organizacijo Urške Pro na Maturantski paradi tradicionalno združijo vsi maturanti po Sloveniji in Evropi, v Ljubljani zaplešejo pod njenim vodstvom. 

Znanja bogati z vedno novimi smernicami za izboljšanje konkretne prakse in tako je izkušnje pri delu z mladimi nadgradila še s študijem na Akademiji za ples. Izpopolnila je tako znanje baleta, druge tehnike in zvrsti plesa, kot tudi spoznavala nove metodologije učenja plesa, psihologije in pedagogike, ki jih v svojem poklicu še kako potrebuje.

Matejina misel: "Življenje postane ples, ko ples postane način življenja."


 • Prijava na e-novice

   
   
   
   

  Spol


   
 • Ostale prireditve

 • Kje se nahajamo

  Urška, več kot plesna šola
  Dunajska cesta 20
  tik pred vhodom Hiše evropske unije (bivša Slovenijales)

  1000 Ljubljana

  Tel.: 031 301 081

  E-pošta: info@urskapro.com

  Naše lokacije

© Urška, več kot plesna šola. Vse pravice zadržane. O nas